Where there is motion

företagsfilm stockholm

Wow! Produktionsbolag Stockholm | Företagsfilm i multipla kanaler och språk

Från pendeltåget som tar oss till jobbet, till vindkraftverket som ger oss elektricitet för att vi ska kunna rosta frukostmackan – uppdraget var tydligt; vi skulle skapa en tyngre omnichannel kampanj som lyfter fram hur Schaefflers produkter påverkar vardagen i våra liv. 🚝 🚙 Det är första gången den tyska storkoncernen valt en leverantör utanför Tyskland till en så stor produktion. Filmen har hittills gjorts till 6 språk i Europa och leveransen bestod även i kortare annonsversioner samt bilder. Företagsfilmen spelades in i Stockholm med omnejd.

Ser du efter ett produktionsbolag Stockholm?

Med en stark visuell berättelse ville vi fånga Schaefflers avgörande roll i våra liv. Kampanjen var en storskalig i flera versioner för att passa olika europeiska marknader, med översättningar till sex språk. Schaeffler valde oss som produktionsbolag för detta projekt.

Företagsfilmen spelades in i Stockholm och omnejd, där noggrant planerade scener kombinerades med skickligt hantverk inom videoproduktion. Vi tog även fram kortare klipp för annonser och en bildbank för att förstärka kampanjens digitala närvaro. Schaeffler visade med detta projekt att deras fokus på innovation och teknik även sträcker sig till hur de väljer att kommunicera med sina kunder, och detta samarbete var ett steg i deras strävan att förnya hur de når ut till en bredare publik. Se en annan film vi gjort för samma kund. 

Processen för att ta fram en företagsfilm i denna storlek.

När ett företag söker ett produktionsbolag i Stockholm för att skapa en professionell företagsfilm är det viktigt att processen är tydlig och strukturerad från start till slut. Det hela börjar med ett första möte där kundens vision och behov diskuteras. Här går vi igenom målen för videoproduktionen, vilka budskap som ska förmedlas, samt vilken målgrupp filmen riktar sig till. Ofta tar vi också upp frågor kring format, distribution och plattformar, för att säkerställa att slutresultatet levereras på rätt sätt för bästa genomslag.

När dessa grunder är på plats startar förproduktionen, en fas som inkluderar allt från research och manusutveckling till platsrekognoscering och casting om det behövs. Vi som produktionsbolag Stockholm har tillgång till många olika typer av inspelningsmiljöer, både urbana och naturnära, vilket ger oss möjlighet att hitta rätt plats för varje scen. Det är också i denna fas som vi skapar en detaljerad storyboard och planerar ljussättning och kamerateknik för att förverkliga kundens vision.

Därefter följer själva inspelningen, där vårt team av erfarna fotografer, regissörer och tekniker arbetar för att fånga högkvalitativa bilder och ljud. Beroende på projektets komplexitet kan detta ta allt från en dag till flera veckor. I Stockholm har vi tillgång till toppmodern utrustning och expertis som säkerställer att varje detalj i produktionen håller högsta standard.

Efter inspelningen går vi in i postproduktionen. Här klipper vi materialet, färgjusterar och lägger till eventuella visuella effekter eller grafik. Musiken väljs ofta i detta skede, tillsammans med eventuell röstinspelning om filmen kräver en berättarröst. Slutligen levereras filmen till kunden, redo att användas på webbplatser, sociala medier eller andra kanaler. Ett produktionsbolag Stockholm är en trygg partner genom hela denna process.